Tandarts Sophie

Ik ben door mijn grootvader geprikkeld en geïnteresseerd geraakt in de humane wetenschap, in het bijzonder de tandheelkunde. En ook vanuit mijn 'eigen tandheelkundige ervaringen' tijdens mijn jeugd is de uiteindelijke beslissing gevallen om tandheelkunde te gaan studeren.

Ik ben afgestudeerd aan de universiteit Gent in 1998 en heb tijdens het begin van mijn carrière een mandaat van assistent aan de UGent gecombineerd met een beginnende eigen tandartspraktijk en een samenwerking met een parodontologe. De combinatie was ideaal om extra ervaring op te doen op het gebied van preventie, prothese, implantaten,… Sedert 2011 concentreer ik mij volledig op mijn eigen tandartspraktijk omdat de combinatie met de andere activiteiten en mijn gezin te zwaar werd.

De meeste voldoening in mijn werk krijg ik van mensen die ik hun volwaardige glimlach terug kan geven. Het is fantastisch om van  mensen te horen dat ze opnieuw voluit durven te lachen zonder hun hand voor de mond te houden. Of te vernemen dat ze opnieuw op restaurant durven te gaan omdat ze vroeger schrik hadden dat hun prothese zou uitvallen. Hun zelfvertrouwen krijgt een boost of ze voelen zich plotseling een paar jaar jonger. Het gaat erom hun een stuk levenskwaliteit terug te geven. Het geeft ook voldoening om te zien hoe we, met geduld en empathie, angstige mensen, zowel kinderen als volwassenen, over de streep krijgen om toch te blijven komen en een mooi resultaat bekomen wordt. Ook het sociaal aspect is een mooi facet van mijn beroep. Helaas zijn er nog veel mensen die eenzaam of met verdriet door het leven gaan. Een luisterend oor kan hier veel goed maken. Af en toe maak je zo ook wel eens het verschil voor die mensen.

Tandarts Sophie Vanhulle | Algemeen Tandarts & Protheticus te Roeselare